Candidatura d'Unitat Popular

Sant Joan de les Abadesses

3r Aplec Xirinacs. El futur es construeix desobeint.

L'aplec, que enguany arriba a la seva tercera edició, va començar el passat dimecres amb una xerrada titulada 'Desobediència i poder popular. El llegat de Lluís Maria Xirinacs' a la qual hi van participar, el diputat de la CUP Quim Arrufat, Joan Parés, membre de la Fundació Randa-Lluís M. Xirinacs, i Gabriela Serra, activista dels moviments socials. Tot seguit es va celebrar un sopar-tertúlia al Cafè de l’Abadia de Sant Joan de les Abadesses amb els mateixos ponents. 

Aquest Tercer Aplec, més enllà del merescut reconeixement i homenatge a la trajectòria política de Lluís Mª Xirinacs, vol ser el tret de sortida de la iniciativa a favor de la desobediència civil que la CUP duu a terme, i que aprofundirà en els propers mesos, en el cas que la consulta del 9N sigui prohibida pel govern espanyol.  

Els actes de demà començaran amb una caminada a les 10 del matí, des de Sant Martí d’Ogassa fins al Pla de Can Pegot, on a 2/4 de 12 tindrà lloc l’Homenatge a Lluís Mª Xirinacs, amb l’actuació musical de Núria Agulló, parlaments de la CUP i de la Fundació Randa i una ofrena floral al monòlit dedicat a Xirinacs. 

A partir de les dues hi haurà un dinar popular a la Plaça Comamala de Sant Joan de les Abadesses, on ja hi ha més de 70 persones inscrites i que tindrà capacitat per a unes 200 persones. Es podrà escollir entre paella mar i muntanya o paella vegetariana i el menú es completarà amb una mica de pica-pica, pa, vi, aigua, postres i cafè. Amb dos preus, 9 € per a les persones adultes i 6 € per al menú infantil. 

I finalment l’Aplec clourà amb les actuacions musicals. A 2/4 de 5 començarà amb l’actuació del cantautor penedessenc Cesk Freixas, seguirà amb el grup de l’Alcoià El Diluvi i clourà la jornada el grup ripollès Sarsa.