Candidatura d'Unitat Popular

Sant Joan de les Abadesses

La CUP de Sant Joan decideix presentar-se les eleccions.

Després de l'Assemblea Oberta d'aquest passat dissabte, la formació ha decidit presentar-se a aquestes eleccions municipals amb una força renovada. Després de dues legislatures defensant la candidatura, Pere Villanueva passa el relleu a Laura Vallejos, que es presenta com a nova cap de llista de la CUP de Sant Joan de les Abadesses.

Laura Vallejos i Giralt, té 31 anys i és Enginyera Tècnica Industrial Especialitzada en Electricitat. Encara que nascuda a Sant Joan, actualment treballa a Barcelona  en projectes d'Electrificació Ferroviària. Formava part del casal independentista l'Espurna, i fa 4 anys que és militant de base de la CUP, col·laborant en la comissió d'Infraestructures i mobilitat de la mateixa organització i gestionant la part de secretaria de l'Assemblea Local de la Cup de Sant Joan.
 
'No volem entrar a l'ajuntament a trinxar-ho tot, volem entrar per poder incidir en les polítiques socials i de participació ciutadana que s'han deixat de banda durant aquests quatre anys' segons Vallejos en declaracions a TVR al finalitzar l'assemblea oberta realitzada aquest dissabte. Un cop presa la decisió 'toca acabar de definir la llista i ordenar les nostres propostes per tal que siguin clares i entenedores'.
 
Durant l'assemblea també es va fer menció al codi ètic que presentarà la candidatura, que té com a línies principals la limitació de sous i de mandats, vetllar per la democràcia participativa i impedir la duplicitat de càrrecs.